Wel de lusten niet de lasten

Wel de lusten niet de lasten

Wel de lusten niet de lasten. Er zijn van die periodes in ons leven, dat een serieuze relaties met alles er op en er aan, op dat moment niet is waar we voor open staan. Hier kunnen allerlei redenen voor zijn, het voelt gewoonweg even niet zo goed om een liefdesrelatie te hebben.

Tegenwoordig kan alles, mag alles, dus waarom ook niet, zeggen wij dan van Liefdesproblemen. Neem hierbij één ding wel heel serieus. Deel dit expliciet met die ander. Doe je dit niet en de ander heeft andere verwachtingen, krijg je er zomaar liefdesproblemen van.

Wel de lusten niet de lasten hoeft helemaal niet alleen op sex en lust te gaan. Het kan er bij komen. Je wilt gewoon een leuke tijd met geen gezeur en geen verplichtingen. Vrijheid en blijheid bovenaan het lijstje.

Een maatje om leuke dingen mee te doen, fijne gesprekken mee te voeren. Want in je eentje kan zomaar alleen aanvoelen. Het is ook fijn om iemand te hebben waar je je heel vrij bij kan voelen. Je hoeft immers jezelf op geen enkel front te bewijzen.

Zo leer je ook jezelf heel goed kennen, maar ook wat wel bij je hoort en helemaal niet. Het kan namelijk ook zomaar zijn, dat je met meerderen in deze setting vertoeft. Door het online internet daten zie je vaker dat mensen hiervoor kiezen.

Een beetje de kat uit de boom kijken enerzijds. Of een relatie achter de rug hebbend dat zo dramatisch verlopen is, dat je er nog niet aan moet denken om alweer in iets vast te komen te zitten. Er zijn e rook die zich helemaal niet willen binden.

Lopen rond met bindingsangst en dan ook met verlatingsangst. Het kan ook zijn dat je alleen de lusten wilt, omdat je eigen leven voor niets of niemand wilt inleveren. Gewoon genieten en lang leven de vrijheid van het eigen leven.

Toch is de mens niet gebouwd om zijn hele leven zo te leven. We hebben verbintenissen met diepgang nodig. Je zult merken als je kiest voor wel de lusten en niet de lasten, dat er vanzelf een moment komt, dat het niet meer conveniënt aanvoelt.

Dat is het moment waarop je voor jezelf een balans mag gaan opmaken. Blijf hierin open en eerlijk naar de ander toe, waarmee je deze vrije relatie hebt. Die verdient het namelijk om te weten waar die aan toe is.

Als jijzelf wel op zoek bent naar iets serieus en je staat niet al te stevig in je eigen schoenen. Wees dan alert op types die zeggen. Ik ben nu niet op zoek naar een serieuze relatie. Waarom moet je daar alert op zijn?

Diegenen die dat zeggen en daarbij het woordje “nu” gebruiken, zeggen daarmee. Ik wil met jou geen relatie! Sta je niet in eigen liefdeskracht, dan denk je. Oh nu niet, maar later misschien wel. Dus trap je in een val.

De ander zegt het namelijk wel, maar hier zit manipulatie onder. De ander wil jou niet, die wil wel met jou de lusten, maar niet de lasten. Jij kunt dan gaan hopen en wachten en alert zijn op al zijn signalen.

Niet doen, deze partner staat niet open voor een relatie met jou!

Ann, datingexpert, liefdesverdriet voorkomen
Ann, datingexpert, liefdesverdriet voorkomen
000022
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Leuk dat je hier bent. Ik ben Ann relatietherapeute, datingexpert, probleemoplossend gericht voor alle liefdes & relatieproblemen
Lies
Lies
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor al je vragen over liefde & Relaties sta ik voor je klaar.
Hanneke relatiecounsselor
Hanneke relatiecounsselor
000033
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relatiecounsellor, mediation bij echtscheidingen en liefdesbreuken, helpen bij relatieproblemen in elke levensfase
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach
Peter
Peter
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relatie Coach, life coaching, trauma verwerkings coach, spiegelcoach