Hoe los je problemen op in een relatie?

Laten we nog een keer met elkaar praten

Laten we nog een keer met elkaar praten. Ik kan niet verder, zonder nog een keer een gesprek. De relatie is voorbij en dat is niet op een fijne manier gegaan. Verwijten over en weer, geen vertrouwen meer in de ander. Eigenlijk helemaal klaar zijn met zoals het gaat. Toen vertrok er een en liet de ander achter.

Die ander vindt dit heel lastig. Waarom is die zomaar vertrokken, zonder nog een woord te wisselen? Er staan hier nog allerlei spullen. Heb hem daar al over bericht. Maar nergens wordt op gereageerd.

Ik kan niet verder, zonder nog een keer een gesprek met hem te hebben. Dat is de vraag die ze stelt aan een relatietherapeut werkzaam op de website Liefdesproblemen.nl het is alweer even geleden dat dit speelde, maar ze komt niet vooruit.

Ze is er van overtuigd dat als dat gesprek heeft plaatsgevonden, dat heeft ze echt nodig, zegt ze, dat ze dan wel verder kan. Ze vindt het gemeen van hem, hij kan toch wel iets van zich laten horen. Zo ga je toch niet weg?

Is een gesprek echt nodig om het af te kunnen sluiten?

Heeft ze dit gesprek echt nodig, om verder te kunnen? Is het gemeen van hem? Mag je zo niet weggaan? Als je als consulent van Liefdesproblemen de vragen die ze heeft en mee zit, hardop aan haarzelf vraagt, gebeurt er iets.

Heb je dit echt nodig om verder te kunnen? Wat gaat dit gesprek dan toevoegen, terwijl je hem niet vertrouwt. Dat de ruzies juist zijn ontstaan omdat er geen communicatie was zoals die er hoort te zijn.

Al eens bij stilgestaan dat het gesprek nog meer verwarring kan en zal gaan geven. Laten we nog een keer met elkaar praten! Waardoor je nog steeds niet verder kunt, althans dat is dan wat jij denkt. Nu gebeurt er iets. De rotsvaste overtuiging, dit nodig te hebben, wordt losgeweekt.

Waarom is dit zo belangrijk? Om haar te helpen dat ze dit gesprek wellicht respectvol zou vinden, maar het helemaal niet zo hoeft te zijn, dat zij daardoor het wel achter zich zou kunnen laten. Dat is wat we onszelf wijs maken. laten we nog een keer met elkaar praten.

Hierdoor gaat zij rust ervaren en er over nadenken dat het ook zonder dit gesprek kan, verder gaan met haar leven. Dit is de kracht van een consulent van Liefdesproblemen. Als we dan ook nog gaan kijken dat ze dit gemeen van hem vindt.

Je vindt dit gemeen van hem en je vindt dat hij dit niet kan maken. Dat is zoals jij het zelf zou doen. Maar ieder mens is anders en doet het op zijn manier. Dat als eerste. Als je dit beseft, kun je het gaan accepteren ook.

Altijd ruzie en onenigheid

Daarbij komt, waarom hadden jullie altijd ruzie? Heeft hij de ruimte wel gekregen te zijn in de relatie wie hij is. Welk aandeel heb jijzelf er in? Hebben jullie ooit van elkaar geweten hoe je in elkaar steekt?

Was voor hem nu de maat helemaal vol, omdat hij vond dat hij de ruimte nergens in kreeg en dat probeerde aan te geven, maar de ruimte er niet voor kreeg het aan te mogen geven? Als je hierop het antwoord schuldig moet blijven, hebben jullie elkaar nooit goed gekend.

De diepte ingaan is noodzakelijk in een liefdesrelatie

Is er nooit met elkaar in de diepte gesproken en dat heeft een liefdesrelatie toch echt wel nodig. Om hem te verwijten van gemeen en dit kun je niet maken. Kun je alleen zeggen, als je weet wat de reden is waarom hij dit zo doet. En laat nou precies datgene zijn waarom jullie niet meer bij elkaar zijn. Jullie kennen elkaars redenen niet waarom je doet zoals je doet. Jullie willen dus dat de ander is zoals je wilt dat die is. Hier gaan de meeste relaties op stuk, met daarvoor veel ruzies en verwijten.

Alleen maar doorgaan door een gesprek met hem te hebben, zegt ook iets over jezelf. Ik ben niet in staat om zelf over pijn en verdriet heen te komen. Ik ken mijzelf nog niet en onvoldoende. Wil je een liefdesrelatie fijn kunnen invullen. Zul je toch eerst jezelf goed moeten kennen.

Peter
Peter
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relatie Coach, life coaching, trauma verwerkings coach, spiegelcoach
Hanneke relatiecounsselor
Hanneke relatiecounsselor
000033
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relatiecounsellor, mediation bij echtscheidingen en liefdesbreuken, helpen bij relatieproblemen in elke levensfase
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach
Ann, datingexpert, liefdesverdriet voorkomen
Ann, datingexpert, liefdesverdriet voorkomen
000022
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Leuk dat je hier bent. Ik ben Ann relatietherapeute, datingexpert, probleemoplossend gericht voor alle liefdes & relatieproblemen
Lies
Lies
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor al je vragen over liefde & Relaties sta ik voor je klaar.