Al eens gehoord van microcheating?

Al eens gehoord van microcheating?

Al eens gehoord van microcheating? Als we een liefderelatie aangaan, zeggen we daar ook mee. We zijn trouw aan elkaar op alle fronten. Want weten dat als het vertrouwen wordt geschaad, de liefderelatie naar de haaien gaat. Laten velen dit niet weten.

Het lijkt zo vanzelfsprekend, dat we niet ons bezig gaan houden met cheating, oftewel, bedriegen. Dat is de ergste vorm van het vertrouwen van je partner schaden. Je kunt daarna wel zeggen, maar het was puur voor de lol.

Het stelde helemaal niets voor en vrolijk denken verder te gaan met de liefdesrelatie. Jouw partner moet er ook mee verder kunnen en vaak lukt dat niet. Liefde is eigenlijk niets, het is een gevoel van vertrouwen. Als dat vertrouwen is geschaad, kun je je bijna niet meer openstellen voor de ander en is daardoor de relatie van de baan.

Microcheating is microbedrog. Anders gezegd, bijvoorbeeld via social media contacten aanknopen en lekker mee kletsen, dirty talks hebben, want wat is er niet fijner dan al die aandacht te krijgen? Er zijn er die bellen met een hulpverlener van Liefdesproblemen en willen exact weten wat hun partner uitspookt.

Ze vertrouwen het niet. Is het bij een paar gesprekken via whapp gebleven of hebben ze elkaar ook ontmoet. Hebben ze sex met elkaar gehad. Weet je, al die vragen zijn overbodig. Je vertrouwt het niet meer.

Waar ligt een grens? Kun je accepteren dat iemand bezig is geweest met microcheating? Sommigen wel en toch de tijd zal ze inhalen. Er zullen liefdesproblemen ontstaan. Diep van binnen zit een blokkade.

Die blokkade zorgt voor boosheid, irritatie en daardoor gaat er ruzie ontstaan. Er zijn maar heel weinig relaties die cheating en dus ook microcheating te boven komen. Waar ligt een grens? Hoe gevaarlijk is het?

Flirterige gesprekken voeren met een collega op het werk. Wandelen met een goede vriendin, foto’s uitwisselen met elkaar, iemand even terloops aanraken, een zoen op de mond geven. Voor de een zal dit een nog go zijn.

Voor een ander wellicht acceptabel. War ligt de grens is dus voor iedereen verschillend. Eigenlijk doen we het allemaal wel in het dagelijks leven. Tegen je baas praten met liefkozende woorden. He lieverd, tuurlijk doe ik dat voor je.

Of dit gevaarlijk is of ongevaarlijk, kun je afmeten, zeggen wij van liefdesproblemen of het stiekem gebeurd, of in het geheim. Als jij tegen je partner enthousiast praat hoe je gelachen heb met die lieverd van een baas.

Is het ongevaarlijk en ga je geen grens over. Maar als jij dit niet deelt, omdat je bang bent dat je partner het weet, ja dan ga je dus wel een grens over en speel je gevaarlijk spel. Hoe weet je nu of dat het is? Gevaarlijk spel spelen!

Ieder mens heeft een moraal. Ieder mens heeft een geweten, zegt een consulent van Liefdesproblemen. Zodra jouw geweten spreekt en je moraal voelt, dat je iets hebt gedaan, wat niet slim was. Of beter helemaal niet had kunnen doen. Dan is er sprake van microcheating.

Diep van binnen weten we de grens waar deze ligt. Speel dus geen spelletjes met je partner door je te verstoppen achter, was maar een geintje. Voor je het weet zijn er stapels liefdesproblemen en is de relatie ten einde. Bezint eer ge begint.

Peter
Peter
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relatie Coach, life coaching, trauma verwerkings coach, spiegelcoach
Ann, datingexpert, liefdesverdriet voorkomen
Ann, datingexpert, liefdesverdriet voorkomen
000022
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Leuk dat je hier bent. Ik ben Ann relatietherapeute, datingexpert, probleemoplossend gericht voor alle liefdes & relatieproblemen
Lies
Lies
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor al je vragen over liefde & Relaties sta ik voor je klaar.
Hanneke relatiecounsselor
Hanneke relatiecounsselor
000033
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relatiecounsellor, mediation bij echtscheidingen en liefdesbreuken, helpen bij relatieproblemen in elke levensfase
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach